Wij gebruiken cookies op onze website.

Bibliotheek Mar en Fean, Sneek

Bibliotheken die met de tijd meegaan, Lippe Project helpt!

Het is al meer dan een decennium geleden dat Lippe Project de eerste bibliotheken in Friesland van een nieuw jasje mocht voorzien. Velen volgden! De oorspronkelijke ouderwetse ruimte waar je in alle stilte boeken mocht lenen heeft vrijwel overal plaatsgemaakt voor plezierige ontmoetingscentra waar je graag binnenwipt. Ook als je niet alleen voor de boeken komt.

Die nieuwe bibliotheken zien er dan ook allemaal veel leuker, frisser en uitnodigender uit. Je komt daar graag om te studeren, te werken en gelijkgestemde mensen te ontmoeten. Maar ook om er gratis een krant, tijdschrift of boek te lezen. En als finishing touch natuurlijk met je literaire ontdekking of met de nieuwste films en muziek naar huis te gaan. Zo’n bibliotheek vind je nu ook in Sneek. Op basis van een ontwerp van OdV interieurarchitecten Benice de Vries, heeft Lippe Project al haar kennis en ervaring ingezet om daar een prachtige bibliotheek nieuwe stijl van te maken. Gezien de belangstelling is de doelstelling ruimschoots geslaagd.

Bibliotheken zijn ontmoetingscentra geworden. Ze zien er dan ook heel anders uit.

Drempels verlagen en publiek binnenhalen. Dat is de ambitie van een bibliotheek nieuwe stijl. Ver weg van het suffe en stoffige van weleer ben je nu van harte welkom in de gastvrije ruimtes. Niets moet, (bijna) alles mag, zolang een ander maar geen last van je hebt heeft. Om je thuis te voelen in zo’n nieuwe leesomgeving moet het interieur van een uitnodigende klasse zijn. Er moeten voldoende zit-, rust- en leesplekken zijn. Maar ook sociale ruimtes waar je de krant kunt lezen en met anderen over het nieuws kunt praten. Goede koffie  hoort daar bij. Evenals andere voorzieningen om je verblijf aangenaam ter maken.

Deze producten vind je in de Biblotheek van Sneek:

Lippe Project bekommerde zich als expert over de vloeren van de Bibliotheek Mar en Fean te Sneek. Gekozen werd voor pvc stroken uit de Project Floors collectie in een naturel kleurstelling. Dit materiaal werd gecombineerd met Bolon gevlochten pvc uit de Create collectie. De combinatie van de twee materialen geven een rustig, huiselijk effect. Je thuis en op je gemak voelen was dan ook een belangrijke doelstelling.

Meer weten, meer zien?
Bel met Marco Prins voor meer informatie op 06 25003679 of breng een pesoonlijk bezoek aan onze locatie.