Sjoerd Betten, architect Wind Architecten Adviseurs (WAA – Wind groep)

‘Ontwikkelingen op je vakgebied vóór zijn, dat is de uitdaging!’

De architectuur anno nu vereist een andere kijk op samenwerking en gebruik van materialen. De verf is hier en daar nog nat en de architecten van WAA (Wind Architecten Adviseurs) moeten nog aan hun nieuwe werkplek wennen. Ondertussen bruist de dynamiek volop in de nieuwe werkruimtes. De Wind Groep draait kennelijk ook mét verhuisperikelen op volle toeren.

Sjoerd Betten: “De Wind Groep bestaat ruim 35 jaar en heeft in die periode natuurlijk van alles meegemaakt. Stilstaan is funest in dit vak, je moet jezelf en je organisatie telkens opnieuw uitvinden. Mee surfen op de golven is daarbij te gemakkelijk, dan loop je al gauw achter de feiten aan. De kunst is om voorop te blijven lopen, de golven als het ware te zien aankomen.” Het portfolio van de Wind Groep laat zien wat Sjoerd daarmee bedoeld en ook waar het specialisme van de groep zich manifesteert. Het zijn stuk voor stuk indrukwekkende projecten. Scholen, colleges, sporthallen, zwembaden, leisure… daar herken je het visitekaartje van de Wind Groep, daar proef je de expertise, daar komt de ervaring uit het verleden samen met de wensen en behoeften voor de toekomst.

Sjoerd; “We zoeken telkens naar de ultieme balans tussen functionaliteit, esthetiek en verantwoord materiaalgebruik. We ontwerpen niet alleen voor nu, maar ook voor de toekomst. Bij voorkeur circulair. Om daar uitvoering aan te geven zoek je gelijkgestemde partners. Lippe Project is daar een voorbeeld van”.

AAN EEN LEEFBARE TOEKOMST MOETEN WE SAMEN BOUWEN, DAT LUKT ALLEEN MET DE JUISTE PARTNERS

De Wind Groep gaat in de uitvoering van projecten met gespecialiseerde partners in zee. De partijen waarmee wordt samengewerkt worden uiterst zorgvuldig om vakbekwame redenen geselecteerd, moeten elkaar 100% aanvoelen en een bijdrage aan de collectieve doelstellingen leveren.

Natuurlijk geldt dat ook voor de materialen die in de uitvoering worden toegepast. Sjoerd: “Wat dat betreft is de maatschappij gelukkig enorm aan het veranderen, de vraag naar circulair materiaalgebruik is eerder een eis dan een verzoek van de opdrachtgever geworden. Wat dat betreft past die ontwikkeling naadloos in ons denk- en werkproces. Met partijen als Lippe Project sparren wij daarom graag over het gebruik van projectstoffering die volledig binnen onze filosofie en zienswijze past. En omdat er juist op het gebied van vloeren en raambekleding zo veel nieuws in roulatie komt, laat ik me graag actueel door de specialist informeren. Door vaker met partners te werken die een vakkundige bijdrage leveren wordt het eindresultaat alleen maar beter.”

Ook voor de vloerbekleding in de nieuwe kantoorruimtes van Wind Architecten heeft Lippe Project een bijdrage mogen leveren. De kantoren werden van Desso Airmaster tapijt voorzien. Een vloer die stof vasthoudt, een luchtzuiverende werking heeft en circulair in gebruik is. Een logische keuze die past in de denkwereld van een toekomstgericht architectenbureau!

Meer weten, meer zien? Bel of mail met Lippe Project voor meer informatie.