Bij de Schaopedobbe komt Lippe Project graag op herhaling

Soms zit het mee en soms zit het tegen. Zoals bij de Schaopedobbe in het Drents-Friese Wold. Daar was een elf jaar geleden gelegde pvc-vloer door waterschade aan reparatie c.q. vervanging toe. Je moet dan niet met lapmiddeltjes komen, dat past niet bij de hoge kwaliteit die de Schaopedobbe haar bezoekers biedt. Bovendien verandert de stijl in elf jaar en zijn nieuwe gedurfde legpatronen veel meer van deze tijd. Een geluk bij het ongeluk dus. Want de Schaopedobbe kan nu neerkijken op een nieuwe – haast niet van echt hout te onderscheiden – vloer die komende decennia gezien mag worden. De stoffeerders van Lippe Project hebben zich dan ook goed uitgeleefd. Door verschillende kleuren pvc-planken uit de Tarkett ID Inspirations collectie in een niet alledaags patroon te leggen ontstaat een zeer dynamisch geheel. De vloer is met een 0,7 mm dikke toplaag haast onverslijtbaar. De waterschade behoort daardoor snel tot de verleden tijd. De nieuwe vloer trekt alle positieve aandacht. De Schaopedobbe kan haar gasten weer met trots ontvangen.

Klassieke legpatronen met nieuwe pvc-materialen kunnen op een groeiende belangstelling rekenen. En Lippe Project kan op deze manier het ouderwetse vakmanschap weer volop in de praktijk brengen. Iets dat een amateur ze niet nadoen. Toch is er in de loop der tijd wel wat veranderd. Waar eerst alleen vol-houten vloeren van – meestal – zwaar massief eiken de standaard was, zie je nu alternatieven op licht, luchtig maar oersterk pvc-gebied. Logisch, de nieuwe pvc-materialen zijn nauwelijks nog van echt hout of steen te onderscheiden. Ze zien er niet alleen levensecht uit, maar voelen door het reliëf ook zo aan. In onderhoud en gebruik zijn ze echter wel zo praktisch. Bovendien doen ze qua slijtvastheid niet voor echt hout onder. En – niet onbelangrijk –  ze zijn ook nog eens stukken goedkoper in aanschaf en verwerking.

Bij Lippe Project zetten we graag de voor- en nadelen van echt versus kunststof op een rij. We nemen dan ook het begrip duurzaamheid in de vergelijking mee. Het zal menigeen verbazen hoe duurzaam pvc kan zijn!

Project:                      De Schaopedobbe
Locatie:                      Elsloo
Project regie:             Lippe Project
Uitvoering:                Tarkett ID Inspirations pvc-vloer
Meer informatie:      contact