De Provinsje Fryslân hoefde voor de vloeren niet ver van huis.

Het monumentale provinciehuis Friesland aan de Tweebaksmarkt te Leeuwarden is al sinds 1580 het statige onderkomen van het provinciale Friese bestuur.

Gedurende deze periode is het pand al meerdere malen verbouwd en uitgebreid. De meest recente verbouwing in maart 2009 is nu afgesloten met een ingrijpende vloerafwerking. Hoofdaannemer Strukton Worksphere BV  hoefde voor dit specialistisme niet stad en land af te reizen. Eveneens in Friesland vonden zij in Lippe Project de juiste partner voor dit proces. De vloer is klaar en mag weer gezien worden!

Bij Lippe Project stond behoud van de authentieke waarden voorop. Maar dan wel met praktische, degelijke en efficiënt te onderhouden materialen. Allereerst werd de oorspronkelijke parketvloer in z’n geheel verwijderd. Vervolgens moest de totale ondervloer gefreesd en gelamineerd worden. De ontstane volledig egale vloer was daarna klaar om met Amtico pvc lamellen geplakt te worden. Daarbij zorgt een combinatie van twee kleuren voor een speels maar zeker niet opdringerig effect. De vloer oogt strak, zakelijk en uitnodigend en kan weer lange tijd mee!

Project:                      Provinciehuis Friesland
Locatie:                     Leeuwarden
Opdracht:                 Strukton Worksphere BV
Meer informatie:      Lippe Project
Uitvoering:               Lippe Project