Jolke Schuitmaker, eigenaar Grootcafé M’n Zusje:

“Ik weet wat ik wil, maar een goed advies is altijd welkom!”

EEN NIEUW EN BIJZONDER LUNCH- EN DINERCAFÉ IN HET CENTRUM VAN DRACHTEN

Op de plaats waar Lippe Project tot voor kort kantoor hield is nu het nieuwe lunch- en dinercafé M’n Zusje gevestigd. Een aanwinst voor Drachten en verre omgeving. Want M’n Zusje biedt pal naast de Hema met 80 zitplaatsen plaats voor bijzondere lunches, diners en alles wat zich tussen de maaltijden afspeelt. Eigenaar Jolke Schuitmaker weet, geruggesteund door zijn vrouw en het horecateam, van wanten. De hele verbouwklus is in 48 dagen geklaard. Een metamorfose die alleen lukt als je goed weet wat je wilt. “En hier en daar wat professionele hulp krijgt,” vult Jolke aan.

Het resultaat mag zeven dagen per week van ’s ochtends 11 uur tot ’s nacht 1 uur gezien en beproeft worden. Gedurende die lange dag wisselt M’n Zusje van smaak en kaart. De verrassende menukaart met koffie-, lunch-, borrel- en diner suggesties oogt divers en uiterst betaalbaar. Daarom is reserveren gewenst! Want er komen per dag nu al honderden gasten over de vloer. Over vloeren gesproken: Lippe Project werd ingeschakeld om M’n Zusje daar advies over te geven!

MET ZOVEEL GASTEN PER DAG MOET DE VLOER WEL VAN GOEDE HUIZE KOMEN

De complete inrichting van M’n Zusje is door het eigen team (Jolke spreekt van de ‘broers en zussen’) in anderhalve maand uitgevoerd. Er is dan ook keihard van ’s ochtends tot ’s avonds gewerkt. Leidraad was het plan dat door Jolke en echtgenote op tafel kwam. Jolke: “Zoveel mogelijk zelf doen. Dat was de insteek. Een eigen sfeer creëren en met echte natuurlijke materialen werken. Alle bestaande muren zijn door ons uitgebroken en de complete ruimte is opnieuw opgebouwd. De houten restauranttafels zijn stuk voor stuk gezaagd, geschuurd en gebeitst’.

Het geheel ademt een sfeer die helemaal eigen is en een uiterst warm thuisgevoel geeft. Alleen daar waar Jolke en zijn horecacollega’s de kennis wat misten werd expertise ingehuurd. Lippe Project verzorgde om die reden de vloer en koos direct voor de waterdichte, op en top hygiënische Takens PVC-vloer in de bar en het keukengedeelte. De klanten lopen binnen op een naturel aandoende pvc-vloer met houten nerf en reliëfstructuur. Niet van echt te onderscheiden, maar in praktijk wel zo efficiënt in onderhoud en onverslijtbaar, ook bij intensief horecagebruik. M’n Zusje is helemaal klaar voor het grote publiek. De vloer ook. Die verslijt de te verwachten massa niet!

Zelf zien?

Kom dagelijks tussen 11 uur ’s ochtends en 1 uur ’s nachts: Oosterstraat 20 A, Drachten of bel: Lippe Project 0512-549721, mailen mag ook.