Econyl; het tapijt met het ‘eeuwige leven’.

Lippe Project adviseert 100% regenereerbare garens als toekomstbestendig tapijt

Afval bestaat niet, want afval heeft toekomst! Het is beslist onverantwoord voor de toekomst van mens, milieu en maatschappij om gebruikte materialen als oud vuil te behandelen en er niet meer naar om te kijken. Plastic afval wordt nu al massaal uit de oceanen geschept. Hele eilanden zijn het. Deze ‘plastic soep’ blijkt hergebruikt te kunnen worden in o.a. de bouw-, woning- en kledingindustrie. Desso en Interface geven al jaren het goede voorbeeld. Maar waarom moet deze plastic troep eerst in de oceanen terechtkomen als je het ook al in een eerdere fase een tweede leven kunt geven? Het bedrijf Aquafill in Slovenië heeft wat dat betreft het ei van Columbus opnieuw uitgevonden. Alle oude gebruikte polyamide materialen worden door dit bedrijf voor nieuwe toepassingen geschikt gemaakt. Dat lukt voor 100% door hun nieuwe ‘Nylon 6 garen’. Dit garen, Econyl, heeft een gesloten cirkel (Cradle-to-Cradle levenscyclus) en kan dus eindeloos geschikt gemaakt worden voor nieuwe garens.

Duurzaamheid is een manier van creatief denken. Hoe creëer je een circulair ingerichte maatschappij zonder op de kwaliteit van leven in te leveren? Bij Aquafill in Slovenië zijn alle oude gebruikte Nylon 6 garens welkom. Sterker, er wordt een goede prijs voor betaald. Je doet jezelf als fabrikant dus te kort door daar geen gebruik van te maken. Visnetten, verpakkingen, bouwmaterialen… bijna overal wordt Nylon 6 als grondstof toegepast. Eenmaal versleten, uit de mode, op of oud wordt (of liever werd!) dit materiaal gewoonweg gedumpt. Anders gezegd, het restprobleem werd naar een volgende generatie verschoven. Dit gedrag is gelukkig niet meer van deze tijd. Ieder weldenkend mens zal het daar mee eens zijn. Het is daarom lovenswaardig dat een bedrijf als Aquafill investeert in het tweede, derde, vierde en ‘oneindige’ leven van dit soort materialen. Zij kunnen na bewerking 100% als nieuw worden ingezet.

Bij Lippe Project adviseren wij bedrijven om gebruik van deze vloerbekleding in tapijttegel vorm te maken. Beter voor het milieu, de portemonnee en het imago van de onderneming. Er zijn inmiddels al veel tapijten en tapijttegels die het hergebruikte Nylon 6 voor de garens toepassen. Het zijn stuk voor stuk prachtige, robuuste en slijtvaste vloeren die het verdienen om ook in uw bedrijf te worden toegepast.

Wilt u meer weten over Econyl en de 100% geregenereerde en regenereerbare garens, vraag dan stalen van deze materialen op bij Lippe Project en laat u vrijblijvend voorlichten.

Bel 0512-549721 of mail project@lippeproject.nl